In English Cookiepolitik

Nykornsforgiftning

Overgangen til nyhøstet korn forårsager ofte udfordringer i svineproduktionen, specielt hos hurtigt voksende slagtesvin og søer kan udfordringerne være betydelige.

Ofte ses symptomerne som feber, tynd afføring, nedsat ædelyst og tilvækst samt kastninger. For at reducere risikoen anbefales en langsom overgang til nyhøstet korn, allerhelst bør man helt afvente anvendelsen af ny høstet korn i minimum 3 – 4 uger.

Lagerfast

Efter høst gennemgår kornet en eftermodningsproces, hvor den enzymatiske aktivitet er i stand til at oxidere fedtsyrer, under denne proces dannes frie radikaler og peroxider. For at undgå disse skadelige virkninger af denne oxidationsproces, tilsættes foderet en naturlig eller syntetisk antioxidant. Antioxidanter medvirker til at forhindre eller svække de skadelige oxidationsprocesser af kroppens celler. Konstateres symptomer på nykornsforgiftning, skal der tilsættes en større mængde antioxidanter for at stoppe symptomerne og oxidationsprocesserne, end der skal til for at forebygge symptomerne.

 

Cabanin CSD har et højt indhold af naturlige antioxidanter, der har en kraftig anti-oxidativ effekt helt ud på celleniveau.

Ved anvendelse af vitamin E som middel imod nykornsforgiftning kan der opstå ubalancer i de enkelte vitaminer imellem, denne uhensigtsmæssighed opleves ikke ved anvendelse af Cabanin CSD.

Eftermodningsprocessen vil typisk strække sig over 2 -3 måneder.

Med Cabanin CSD får du markedets stærkeste effekt, og så er det tilmed naturligt

Risikoen for nykornsforgiftning er størst i en våd vækstsæson og høst, under disse betingelser øges oxidationsprocesserne betydeligt.

Anvendelse

Cabanin CSD doseres med 1 kg /ton færdigfoder som forebyggende behandling.

Ved symptomer på nykornsforgiftning hæves doseringen til 2 kg ton/ færdigfoder.

 

 


Læs mere om Cabanin her:

Læs artiklen omhandlende Cabanin fra HYO her:

 

Kontakt os allerede i dag                        

Kontakt os allerede i dag. Se kontakter her

Vi er en kreditværdig virksomhed baseret på Soliditets kreditvurderingssystem. Vurderingen er foretaget ud fra en mængde forskellige beslutningsregler. Oplysningerne bliver opdateret dagligt via Soliditets database. Kreditvurderingen af virksomheden er således altid aktuel.

Du kan have tillid til os

R2 Agro A/S har i 2017 fået tildelt AA-diplomet for god kreditværdighed baseret på Soliditets kreditvurderingssystem.

Elite-Smiley

Vi har Fødevarestyrelsens Elite-Smiley. Find vores kontrolrapport ved at klikke på ikonet.

 

 Website: Co3